Stor tilslutning til informationsdag om kosmetikreglerne

20-03-2017
Kemikalier

I denne uge mødes Miljøstyrelsen og brancheforeningerne SPT og VKH med alle, der er noget ved kosmetikken, til informationsdag for interessenter i Aarhus den 21. marts og København den 23. marts 2017.

Må der stå uden parabener på cremen, og hvad må jeg ellers anprise? Hvordan laver jeg en god sikkerhedsvurdering af mine produkter, og hvor tit kommer der kontrol? Og hvad med indberetninger af uønskede virkninger som f.eks. en allergisk reaktion eller andet ubehag?

Der er mange aspekter af reglerne om kosmetiske produkter, og Miljøstyrelsen ser frem til at genopfriske de fleste sammen med brancheforeningerne SPT og VKH og mange deltagere til to informationsdage i denne uge.

- Jeg glæder mig til at mødes med deltagerne og lytte til de udfordringer, virksomhederne oplever til daglig, når de skal forstå og efterleve kosmetikreglerne. Vi har tidligere haft rigtig mange virksomheder til lignende arrangementer, og vi bliver som myndigheder altid klogere på, hvordan vi kan hjælpe virksomhederne. Jeg er også rigtig tilfreds med, at vi i år står sammen med begge brancheforeninger. Jeg forventer derfor endnu en succes, siger kontorchef Isabelle Vinten fra Miljøstyrelsens kemikalieenhed.

Kapaciteter samlet
Informationsdagene giver et grundigt indblik i, hvilke krav der stilles, når man sælger kosmetiske produkter.

- Der er meget, der er vigtigt at komme rundt om, bl.a. mærkning af produkter, anmeldelse af produktet til EU, og hvem er det egentlig, der har ansvaret? Vores medlemmer har generelt godt styr på reglerne, men det er altid godt at få genopfrisket dem og få lejlighed til at stille spørgsmål, og her har vi samlet mange af de største kapaciteter på ét sted, siger SPT-direktør Helle Fabiansen.

Også sekretariatsleder i VKH Dorte Ibsen glæder sig til informationsdagene.

- Sådan nogle dage hjælper både os som branche med at fortolke lovgivningen, og så giver det samtidig mulighed for at mødes med faglige kollegaer fra andre virksomheder og fra myndigheder. Det er en oplagt mulighed for at få bedre og fælles forståelse af kosmetikreglerne, siger hun.

Informationsdagene afholdes i Århus den 21. marts og i København (Glostrup) den 23. marts 2017.