Miljøstyrelsen nomineret til Effektiviseringsprisen 2017

16-03-2017
Biocider Pesticider

Miljøstyrelsens Autorisationssystem til brug af Bekæmpelsesmidler (MAB) er nomineret til fornem digitaliseringspris for sin effektivitet.

- På Miljøstyrelsens vegne er jeg virkelig glad for, at vores nye system er blevet vurderet så flot, siger Mette Hyldebrandt-Larsen, kontorchef i Pesticider & Genteknologi i Miljøstyrelsen og fortsætter:

- MAB er med til at sikre, at forhandlere og brugere køber og benytter sprøjte- og gasningsmidler lovligt. Samtidig er autorisationsprocessen for gasserne blevet lettere og hurtigere. Vi var selvfølgelig spændt på, hvordan MAB ville blive modtaget, men det er gået virkelig godt. Systemet virker og responsen fra brugerne har været særdeles positiv.

Siden september 2016 har alle professionelle brugere og forhandlere af pesticider og gasningsmidler kunne autorisere sig i Miljøstyrelsens digitale system (MAB), som over 12.000 borgere nu har gjort brug af.

Systemet tjekker data om professionelle brugere, så hvis de har uddannelsen i orden, kan de let autorisere sig og dermed lovligt købe og bruge sprøjtemidler og gasningsmidler. Fra 1. april 2017 er der krav om autorisation for brugere af gasningsmidler, mens der er en indfasning af kravet indtil 2020 for brugere af andre bekæmpelsesmidler.

Effektiviseringsprisen er en af de tre priser, der uddeles en gang om året som en del af Digitaliseringsprisen. Udover Miljøstyrelsen er Københavns Kommune nomineret til effektiviseringsprisen med ”Digitalisering af betalingsparkering” og Styrelsen for It og Læring med ”Netprøver.dk”. Der uddeles også en velfærdspris og Dommernes specialpris. Der er 46 kandidater til priserne.

Vinderne af priserne i de tre kategorier kåres på konferencen Offentlig Digitalisering den 22. marts 2017 kl. 10. i Århus.