Jægerne får ny forsikring

31-03-2017
Friluftsliv Jagt og jagttegn

Fremover skal jægerne ringe til Tryg Forsikring, hvis der sker en skade under jagt.

Foto: Flickr

 For første gang siden den obligatoriske jagtforsikring blev indført i 1946 skifter jægerne forsikringsselskab. I mere end 70 år har selskabet Dansk Jagtforsikring stået for jægernes obligatoriske ansvarsforsikring. Men fra 1. april 2017 og tre år frem overtager Tryg Forsikring ansvaret for jægerne.

Ændringen kommer efter, at Miljøstyrelsen i 2016 sendte jægernes forsikring i udbud.

Jægernes forsikring er en lovpligtig ansvarsforsikring, der opkræves automatisk, når jægerne hvert forår betaler for et nyt jagttegn.

Læs mere om den nye jagttegnsforsikring hos Tryg Forsikring.

Billigere og bedre forsikring

For den enkelte jæger betyder overgangen til Tryg Forsikring, at forsikringspræmien falder fra de nuværende 35 kroner om året til 21 kroner om året fra jagtåret 2018/2019. For den pris får er hver enkelt jæger en ansvarsforsikring, der dækker skader på ting og personskade opstået som følge af jagt.

Overgangen fra Dansk Jagtforsikring til Tryg Forsikring giver en større skadesdækning. Konkret dækkerTryg personskader op til 20 millioner kroner, hvilket er det dobbelte af den tidligere skadesdækning.

Hvis ulykken skulle være ude, kan du læse mere om forsikringsbetingelserne og anmeldelsesprocedurerne under ’Mit Jagttegn’

Få svar på de mest almindelige spørgsmål her