Nye regler for parkering ved Hammershus

30-05-2017
Natur Friluftsliv

Indtægter fra betalingsparkering skal betale en del af driften af Hammershus Slotsruin og det kommende besøgscenter.

Når det nye besøgscenter ved Hammershus åbner om et års tid, bliver der fri entré til panoramatag, udstillinger og toiletter. I den nye bygning, der arkitektonisk nærmest smelter sammen med klippelandskabet, vil man blandt andet kunne opleve livet på fortidens Hammerhus formidlet i en moderne udstilling. Det er fortsat også fri entré til selve Hammershus - Nordeuropas største borgruin

Til gengæld kommer man til at betale for at parkere bilen på en helt nyindrettet parkeringsplads, hvis man vil parkere tæt på slotsruinen og det kommende besøgscenter. De nye parkeringsregler træder først i kraft, når besøgscenteret åbner i 2018.

Taksten bliver 30 kroner for seks timers parkering. Biler med handicapskilt kommer til at parkere gratis på en særlig parkeringsplads endnu tættere ved centeret. Det koster naturligvis ikke noget at stille cyklen.

Læs bekendtgørelsen om betalingsparkering ved Hammershus

Naturstyrelsen, der står for driften af det nye Hammershus Besøgscenter, vurderer, at betalingsparkeringen vil give en indtægt på cirka én million kroner om året svarende til 33.000 biler. Indtægten vil dække store dele af den årlige drift af besøgscenteret og Hammershus Slotsruin.

De nye regler om betalingsparkering ved Hammershus fastlægges i en ny bekendtgørelse fra Miljøstyrelsen. Det er regler i naturbeskyttelsesloven, der gør det muligt at opkræve betaling for parkering ved områder med ekstraordinære tilbud til publikum.

Man kan dog også fremover parkere gratis ved Hammershus, hvis man er villig til at gå lidt længere. Inden for en afstand af en kilometer fra det nye besøgscenter findes der fire mindre parkeringsområder uden betaling.

Der vil kun blive opkrævet betaling for parkering i turistsæsonen, der strækker sig fra lørdagen før Palmesøndag og frem til den sidste søndag i skolernes efterårsferie. Resten af året er det gratis at holde på den nye parkeringsplads. Den nye ordning med betalingsparkering blive først sat i værk, når det nye besøgscenter åbner.

Læs om det nye besøgscenter på Naturstyrelsens hjemmeside