Møde om ulvesikre hegn

09-05-2017
Natur

Miljøstyrelsen og landbrugsorganisationer holder informationsmøde om ulvesikre hegn i Idom/Vestjylland den 24. maj.

Ulvens genindvandring til Danmark har medført lokale udfordringer for specielt landmændene syd for Holstebro. Miljøstyrelsen har derfor iværksat en ordning, hvor husdyrholdere tilbydes hjælp til at forstærke indhegning, så husdyr sikres mod angreb fra ulve. Ordningen er målrettet indhegning af mindre husdyr, som får og geder, da det typisk er disse, som udsættes for angreb af ulve.

 -Vi har defineret et område syd for Holstebro, hvor vi yder tilskud, og det vil vi gerne informere de lokale husdyrholdere om. Vi har allerede fået nogle ansøgninger, men det er ikke så mange. Vi håber med ordningen, at ulven fremover vil holde sig væk fra husdyr og finde andet føde, siger Annette Samuelsen, funktionsleder i Miljøstyrelsen.

På informationsmødet, der holdes i Plexus i Idom ved Holstebro, vil der være indlæg fra vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen, Naturstyrelsen, Henrik Bertelsen, Landbrug & Fødevarer, Jan Eriksen, Vildtforvaltningsrådet, fåreavler Jørgen Blazejewicz, Storålam og Annette Samuelsen, funktionsleder i Miljøstyrelsen.

Det er gratis at deltage i mødet, der dog kræver forhåndstilmelding hos rådgivningsselskabet Sagro.

Se invitationen her: