Dræbersneglen har fået en konkurrent

13-07-2017
Natur

De danske haver har fået en ny invasiv art at bøvle med. Det er den plettede voldsnegl, som også er kendt som en stor delikatesse i bl.a. Frankrig.

Voldsnegl
Voldsneglen har modsat dræbersneglen hus på ryggen. Foto: Josefine Møller

Indenfor de seneste år er den plettede voldsnegl begyndt at brede sig i Danmark. Den minder om dræbersneglen (se foto nederst), når det handler om dens appetit efter de fleste planter i haven. Nogle vil dog mene, at den er noget kønnere end dræbersneglen. Den plettede voldsnegl har nemlig et fint og brunt mønstret hus på ryggen. Man kan typisk finde den bag skærmende planter på husets fodmur eller på havens plantestængler.

- Der er meget, der tyder på, at den plettede voldsnegl er ved at få en større udbredelse i Danmark, og Miljøstyrelsen får flere henvendelser om den end tidligere, siger Anne-Marie Vægter Rasmussen, kontorchef, Miljøstyrelsen.

På billedet ses vinbjergsneglen, den plettede voldsnegl og havesneglen.
Mange vil kunne finde disse snegle i haven. Fra venstre har vi vinbjergsneglen, dernæst den plettede voldsnegl og sidst en almindelig havesnegl. Foto: Josefine Møller

Bekæmpes ligesom dræbersneglen

Den plettede voldsnegl blev første gang udsat i Danmark i 1890 på Christianshavns Vold. Det er også herfra, at navnet stammer. Hvis man er til vinbjergsnegle, så vil man sandsynligvis også kunne lide den plettede voldsnegl, som er en fin spisesnegl i bl.a. Frankrig.

Den plettede voldsnegl er en invasiv art, og den breder sig nemt. Man bekæmper den med de samme metoder som med dræbersneglen, men man skal selvfølgelig tage hensyn til, at den er husbærende og derfor ikke kan komme igennem smalle passager.

Læs mere her: mst.dk/bekaemp

På billedet ses Voldsneglen.