Sprøjteførere og bekæmpere af mosegrise tager godt imod nyt IT-system

02-02-2017
Biocider Pesticider

Over 10.000 brugere af pesticider og gasningsmidler har siden september sidste år autoriseret sig i Miljøstyrelsens nye IT-system.

Siden åbningen af Miljøstyrelsens autorisationssystem, MAB, for forhandlere og professionelle brugere af pesticider og gasningsmidler er det strømmet ind med tilmeldinger. I starten af februar er der registreret 10.110 brugere i MAB.

”Det er flot, at så mange har valgt at autorisere sig allerede. Det tyder på, at vi er nået ud med vores budskab til målgruppen om, at systemet er sat i drift. Vi er kommet godt fra start, og selvom vi her i januar kortvarigt har været ramt af driftsproblemer, så ser det ud til, at MAB fungerer tilfredsstillende ” , siger Mette Hyldebrandt-Larsen, kontorchef i Pesticider & Genteknologi i Miljøstyrelsen.

Vigtig deadline i april for brugere af gasningsmidler og alle forhandlere
For alle brugere af gasningsmidler og alle forhandlere er der grund til at være opmærksom på skæringsdatoen 1. april 2017. Fra denne dato skal brugere af gasningsmidler samt alle forhandlere være autoriserede i MAB for at kunne hhv. købe, bruge og sælge midlerne.

Baggrunden for etableringen af Miljøstyrelsens autorisationssystem er et EU-krav om etablering af en certificeringsordning i forhold til krav om uddannelse ved salg og brug af sprøjtemidler.

På Miljøstyrelsens hjemmeside kan forhandlere, sprøjteførere og bekæmpere af mosegrise og muldvarpe få trin-for-trin vejledninger i brug af MAB.