Miljøstyrelsen politianmelder Maersk Oil

10-08-2017
Pressemeddelelse

Maersk Oil bliver politianmeldt af Miljøstyrelsen, efter at virksomheden har overtrådt havmiljøloven i forbindelse med olieindvindingen i Nordsøen.

Maersk Oil har i flere tilfælde i strid med havmiljølovens regler udledt såkaldt "røde" kemikalier i forbindelse med olieindvindingen i Nordsøen. Derfor har Miljøstyrelsen nu besluttet at politianmelde Maersk Oil.

- Det er en kompliceret sag, og vi har ingen sammenlignelig praksis på området. Men vi vurderer, at der kan være tale om så alvorlige forhold, at de bør undersøges af politiet. Derfor vil vi indgive en politianmeldelse, siger kontorchef i Miljøstyrelsen Inger Bergmann.

Kemikalierne, der bruges ved olieindvindingen, er inddelt efter et trafiklys-system i grønne, gule, røde og sorte kemikalier, hvor sorte er de mest miljøbelastende. Politianmeldelsen kommer, efter at Miljøstyrelsen ad to omgange har bedt Maersk Oil om at redegøre for forløbet omkring Maersk Oils ulovlige udledning af røde kemikalier.

- Vi har på baggrund af oplysningerne i redegørelserne fundet grund til at politianmelde Maersk Oil, og Miljøstyrelsen vil herefter lade sagen overgå til poltiet. Derfor har Miljøstyrelsen ikke yderligere kommentarer til sagen, siger Inger Bergmann.

Maersk Oils redegørelser er oversendt til Folketingets Miljø- og fødevareudvalg.

Yderligere oplysninger:
Pressekoordinator Jakob Volf, tlf 72 54 44 50, mobil 91 33 47 94, Obfuscated Email