Køb en grøn terrasse som tag-element

25-10-2016
Natur

Projekt har udviklet et byggeelement, som kan anvendes til etablering af grønne tage med et dybt lag jord.

SVANA. GreenRoof 2.0
Mere grønt på taget. Det nye byggeelement giver mulighed for en langt mere varieret bevoksning end vore dages grønne tage.

Når man i fremtiden skal opføre elementbyggerier, vil man kunne vælge elementer, der gør det nemmere at bygge grønne tage og terrasser. De nye grønne elementer vil give langt mere variation i bevoksning end vore dages grønne tage, samtidig med at byggeteknikken er forbedret, byggetiden reduceret, og de rekreative muligheder er flere.

Det er resultatet af et projekt, som SVANA har støttet med en million kroner. Midlerne kommer fra de såkaldte MUDP-midler, der skal udvikle Miljøteknologiske Demonstrations Projekter. Green Roof 2.0 er opfundet af arkitekt David Duffus, der vil skabe mere naturlige landskaber på tagene.

Hans nyudviklede grønne tagelement bliver leveret til byggepladsen som betondæk med isolering, afløb og membran svejst til topfladen. De nye elementer vil kunne bestilles i forskellige længder, afhængig af størrelsen på sit tag eller terrasse. Designet gør det også muligt at justere isoleringsevne efter behov – også med fremtidens skærpede isoleringskrav.

Ideen er færdigudviklet og patenteret, og nu bliver det tilbudt byggebranchen med henblik på både hjemmemarkedet og eksport.

Læs mere om projektet i rapporten her