Kommuner og regioner vil indkøbe bæredygtigt træ

10-11-2016
Grøn virksomhed

Kommuner og regioner i Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb stiller nu krav om, at det træ, de køber ind, skal være bæredygtigt. De 16 medlemmer af partnerskabet køber grønt ind for 50 mia. kroner om året.

Foto: Colourbox

Skoler, institutioner, boligbyggeri og havneanlæg. Der indgår træ alle steder, og fremover skal alt træ, som bruges til bygge- og anlægsopgaver, være bæredygtigt. Det krav gælder for alle 16 medlemmer af Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb, som blandt andet tæller 14 af de største kommuner og regioner i Danmark. Med målet følger partnerskabet op på den statslige forpligtelse til at købe bæredygtigt træ. 

Kommuner og regioner er med til at drive den grønne udvikling. Når mange efterspørger miljøvenlige produkter, så stiger udbuddet. Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen roser de kommuner og regioner, som har meldt sig som frontrunnere i partnerskabet. De viser vejen for andre og er med til at skabe incitament for virksomheder til at tænke mere grønt. Læs pressemeddelelse fra miljø- og fødevareministeren her .

Køber ind for 50 mia. kroner

Partnerskabet begyndte med blot tre medlemskommuner, men står i dag for mere end 40 procent af alle danske kommuners samlede indkøb. De 16 medlemmer køber samlet ind for 50 mia. kroner hvert år.

Partnerskabet fejrer i år sin 10-års fødselsdag med to nye indkøbsmål. Et for bæredygtigt træ, som sikrer, at indkøbt træ ikke kommer fra ulovlig skovfældning eller medvirker til rydning af skov. Det andet mål forpligter medlemmerne til at købe rengøringsmidler og rengøringsservice, som lever op til miljømærkerne, såsom blomsten eller svanen.

Læs mere om de konkrete indkøbsmål på  Partnerskab for offentlige grønne indkøbs hjemmeside .