Danskere går glip af privat natur

03-11-2016

SVANA støtter Friluftsrådets ny kampagne om at øge kendskabet til reglerne for at opleve naturen.

Brug Naturen. Ny kampagne skal informere om regler for færdsel i naturen. Foto: Friluftsrådet.

Et stort flertal af danskere kender ikke alle de muligheder, som de har for at komme ud i naturen. Det er blandt andet reglerne for privatejede arealer, som folk har dårligt kendskab til. Kun 26 pct. af danskerne ved, at man må opholde sig og bade på privatejede strande, hvis blot der er mere end 50 meter til beboelse.

Det viser en ny undersøgelse fra Friluftsrådet, som også har sat gang i kampagnen Oplev Mere – Brug Naturen . Over de næste par år skal den oplyse om, hvad man kan og må i naturen. Kampagnen skal også give danskerne viden om, hvordan man viser hensyn til naturen, hinanden og lodsejerne.

Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (SVANA) har ansvaret for de regler, der gælder for danskernes adgang til naturen. Reglerne er forskellige afhængig af om arealerne er offentligt ejede eller privatejede  - men begge steder er der faktisk rigtig gode muligheder, som folk tilsyneladende ikke kender ret godt. Derfor bakker SVANA helt op om kampagnen: Oplev Mere – Brug Naturen , siger direktør Hanne Kristensen, SVANA.

Bag kampagnen står også Landbrug & Fødevarer, Dansk Skovforening, Naturstyrelsen, Kommunernes Landsforening og en lang række friluftsorganisationer.

Læs mere på: www.oplevmere.nu