13 nye idéer skal mindske Danmarks madspild

03-11-2016
Borger Affald

Miljø- og Fødevareministeriet uddeler 5,6 mio. kroner til 13 nye projekter, der skal være med til at mindske danskernes madspild i alle led fra jord til bord.

Hver dag spilder alene forbrugere og detailhandelen hvad der svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad. Det er både belastende for miljøet og økonomien. Derfor hjælper Miljø- og Fødevareministeriet  nu 13 nye ideer, der skal mindske madspildet på vej med uddeling af 5,6 mio. kroner i tilskud.

De  13 nye projekter vil forhåbentlig være med til at gøre et mærkbart indhug i Danmarks madspild, så de  700.000 tons spiselig mad, som vi hvert år i Danmark smider ud, mindskes. Projekterne har fokus på at mindske spild i alle led af fødevarekæden - fra jord til bord. 

Ny teknologi kan fortælle holdbarhed på din mælk

Green Network er blandt de virksomheder, som har fået tilskud gennem Miljø- og Fødevareministeriets madspildspulje. De vil udvikle en sensorteknologi, som kan fortælle hvor frisk din mælk eller rugbrødet i posen er. På den måde undgår forbrugere at smide mad ud, der stadig er holdbart. Projektet Rub & Stub er også blandt dem, der har fået tilskud. De vil mindske madspild på højskoler ved hjælp af workshops og brug af lokal overskudsmad.

Udover Green Network har blandt andet Teknologisk Institut, Stop Spild Af Mad, Forbrugerrådet Tænk,  Studenterhusfonden og Dansk Folkehjælp fået tilskud gennem puljen.

Se den fulde liste over projekterne, der har fået tilskud gennem madspildspuljen her.