REACH 2018: Arbejd sammen om at dele data og dataomkostninger

01-03-2016
Kemikalier

Virksomheder, der registrerer samme stof, skal dele data med hinanden. Dette er et af de grundlæggende principper i REACH-forordningen. Derved kan registranterne mindske omkostningerne og undgå unødvendige forsøg, navnlig med hvirveldyr.

Indfasningen af EU’s kemikalieforordning (REACH) har nået sidste fase. Den 31. maj 2018 er sidste frist for den endelige registrering af produktion af kemiske stoffer i EU eller import af kemiske blandinger og en lang række andre varer med kemi, som en tidlig præregistrering ellers har givet mange virksomheder mulighed for at udskyde.

Hvis der er flere virksomheder, der producerer eller importerer samme kemiske stof (hvilket der næsten altid vil være), skal virksomhederne samarbejde om en fælles registrering af stoffet. Et vigtigt skridt i retning af en vellykket REACH-registrering er dermed at organisere sig sammen med sine medregistranter.  

Som en del af en samlet kampagne for 2018-registranter tilbyder ECHA (Det Europæiske Kemikalieagentur) nu støtte og vejledning til at organisere samarbejdet med andre virksomheder. 

Læs pressemeddelelse fra ECHA
Herudover kan du kan få mere at vide om reglerne for registrering af kemiske stoffer på www.RegistrerKemien.dk