Biocider: Ny version af R4BP 3 kommer til juli 2016

26-05-2016
Biocider

Planlægger du at ansøge om godkendelse af et biocidholdigt produkt i juni eller juli i år? Så er det særlig vigtigt, at du planlægger, hvornår dine data skal flyttes til IUCLID 6.

En ny version af it-systemet IUCLID blev publiceret den 29. april 2016. Nu skal det fælleseuropæiske ansøgningssystem R4BP 3 opdateres for at sikre, at programmet virker sammen med den nye udgave af IUCLID. Opdateringen er planlagt til den 5. juli 2016.

Efter opdatering af R4PB 3, vil programmet kun acceptere dossiers, som er lavet i IUCLID 6. Det er derfor vigtigt, at opgradering fra IUCLID 5 til IUCLID 6 planlægges, hvis man som ansøger har tænkt sig at ansøge om produktgodkendelse i juni eller juli 2016. Det er særlig relevant hvis du har et dossier med isopropanol (propan-2-ol), alpha-cypermethrin, Bacillus sphaericus 2362, Bacillus thuringiensis eller tolylfluanid i de konkrete produkttyper, hvor der er ansøgningsfrist den 1. juli, hvis man ønsker at forblive på markedet i sagsbehandlingsperioden.

Mere information om, tidspunkter og hvorledes, man bedst planlægger en ansøgning i forhold opdateringerne er tilgængelig på ECHA’s hjemmeside.