Ny millionpulje mod madspild

29-06-2016
Borger Affald

Miljø- og Fødevareministeriet lancerer nu en ny tilskudspulje, der skal støtte projekter, der kan gøre en forskel i kampen mod madspild i alt fra fødevareproduktion til hjemme hos forbrugerne.

Den gennemsnitlige dansker har lidt mere end ét kilo madspild om ugen, og en husstandsfamilie smider mad ud for mindst 3200 kroner om året. Det er både belastende for miljøet og økonomien. Derfor åbner Miljø- og Fødevareministeriet nu en ny tilskudspudspulje, der vil uddele over fem millioner kroner til projekter, der kan barbere madspildet i Danmark. 

Gør indhug 

Tidligere har Miljø- og Fødevareministeriet blandt andet støttet udvikling af undervisningsmateriale om madspild, lavet kampagner om datomærkning til forbrugerne og støttet samarbejdet mellem fødevareproducenter og storkøkkener, så grøntsager, der ellers sorteres fra fordi de har en forkert form eller størrelse, bliver brugt i madlavningen. 

Puljen åbner i dag onsdag d. 29 juni 2016. 

Hvem kan søge?

Danske virksomheder, myndigheder, institutioner og organisationer, der vil gennemføre projekter og aktiviteter, der bidrager til at reducere madspildet i hele værdikæden for fødevarer, kan søge om tilskud.

Projekter, der modtager tilskud fra puljen, skal som minimum involvere to forskellige led i fødevarernes værdikæde.