Mød Miljøstyrelsen på Folkemødet

08-06-2016
Borger Affald Kemikalier Grøn virksomhed

Miljøstyrelsen er med, når den inden længe står på folkefest på Bornholm til Folkemødet den 16. - 19. juni 2016. Miljøstyrelsen sætter fokus på kemi i hverdagen og cirkulær økonomi med en række events, hvor du er inviteret.

undefined

Bliv klogere på hormonforstyrrende stoffer i din hverdag, quiz med om parfumestoffer i dine plejeprodukter og få styr på, hvad cirkulær økonomi egentlig er for noget, når Miljøstyrelsen inviterer dig til en række events, der stiller skarpt på netop det, på dette års Folkemøde.

Læs om de forskellige events herunder – tilmeld dig og kom forbi, når de løber af stablen.

Kvinde kend kemien i din taske

Hvor mange af dine toiletsager indeholder parfume? Find din taske frem og få svaret i Miljøstyrelsens parfumequiz. Eksperter står klar til debat om udfordringerne knyttet til parfume i forbrugerprodukter og om risikoen for at udvikle parfumeallergi.
Alle kan deltage – også uden taske. Og der er miljømærkede præmier på højkant til de skarpeste quizdeltagere.
Tid og sted: d. 17. og 18. juni kl. 11.30-14.00 – eventen finder sted på Nordlandspladsen (B99) fredag og på Cirkuspladsen (C99) lørdag.
Tilmeld dig på Facebook her.

Efterskoleelever kloger sig på cirkulær økonomi

Miljøstyrelsen har som noget nyt i år allieret sig med elever fra Bornholms Efterskole, der har arbejdet med cirkulær økonomi som tema op til Folkemødet. Eleverne har arrangeret flere events, hvor de kommer med deres bud på, hvad de forstår ved cirkulær økonomi. Under Folkemødet vil eleverne overtage Miljøstyrelsens Facebook, hvor de løbende vil lægge opdateringer og billeder op fra deres events, så gå ind og følg Miljøstyrelsen på Facebook, hvis du vil følge med i, hvad der sker.

Debat om hormonforstyrrende stoffer – grund til bekymring?

Er du bekymret for hormonforstyrrende stoffer i din pizzapakke, kassebonen eller regntøjet? Kom til Miljøstyrelsens og Fødevarestyrelsens debat og bliv klogere, når personer fra Dansk Erhverv, Dansk Industri, Coop, TÆNK Kemi, Det Økologiske Råd og Center for Hormonforstyrrende Stoffer giver deres bud på, om der er grund til bekymring, og hvordan vi skal forholde os til hormonforstyrrende stoffer.
Tid og sted: Lørdag d. 18. juni kl.16 - 17. Debatten finder sted i Sverigevejens mødetelt.
Tilmeld dig på Facebook her.

Er du en ægte affaldsnørd?

Miljøstyrelsens ressourceteam står klar i DAKOFA's telt til at svare på spørgsmål og gøre dig klogere på, hvad cirkulær økonomi egentlig betyder, hvad forskellen er på genbrug og genanvendelse, og hvordan du kan være med til at gøre en forskel for miljøet, hvis du sorterer dit affald. Du har også mulighed for at teste dig selv i vores affalds-nørd-barometer, hvor du skal svare på spørgsmål om affald. Ender du i kategorien ”hardcore-affaldsnørd”, så giver vi en flaske rødvin.
Tid og sted: Alle dage under Folkemødet – find os i DAKOFAS telt, Danchells anlæg (A32).
Tilmeld dig på Facebook her.

Se Miljøstyrelsens fulde program for Folkemødet her .

Vi glæder os til at se dig på Folkemødet 2016.

Yderligere oplysninger:

Kemikalier Grete Lottrup Lotus, , tlf.: 22 23 69 60
Jord & Affald Emilie Mille Müller, , tlf.: 93 59 70 75
Pressekontakt Camilla Dudeck, , tlf.: 23 98 41 78