Jyske storkommuner sætter turbo på grøn omstilling

22-06-2016
Borger Grøn virksomhed

Aalborg og Kolding kommuner bliver en del af Partnerskab for offentlige grønne indkøb og sender den samlede indkøbsværdi i partnerskabet op på 50 milliarder kroner.

Skal rengøringsmidlet være Svanemærket og skal legetøjet i børnehaven være fri for ftalater? Aalborg og Kolding kommuner har i flere år svaret klart JA! til disse og mange lignende miljøspørgsmål, og nu slår de sig sammen med 10 andre kommuner i Partnerskab for offentlige grønne indkøb, en sammenslutning af indkøbere i det offentlige, hvis formål er at påvirke markedet til at udvikle og levere grønne løsninger.

Når kommuner, regioner og staten sammen stiller grønne krav til deres indkøb, er det med til at øge efterspørgslen på grønne produkter. Samtidig kan virksomhederne, som leverer løsningerne bruge den offentlige efterspørgsel som et afsæt til at komme ind på det hastigt voksende globale marked for grønne løsninger.

12 kommuner er med

Det offentlige køber hvert år ind for ca. 300 mia. kroner, og partnerskabet står nu for knap 18 % af dette beløb, når det med Aalborg og Koldings ankomst kommer op på 50 mia. kroner om året i indkøb.

Det er gratis at være med i partnerskabet, som ud over 12 kommuner tæller Region Midtjylland, Region Syddanmark, Vandcenter Syd og Miljø- og Fødevareministeriet.