Kom til workshop om flammehæmmere

08-01-2016
Borger Kemikalier

Hvor bliver flammehæmmere brugt, og hvilke er problematiske? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på til Miljøstyrelsens workshop om flammehæmmere, som finder sted den 26. januar.

undefined
Flammehæmmere findes f.eks. computere og tv-apparater. Foto: Colourbox

Flammehæmmere er en gruppe af kemiske stoffer, som indgår i forbrugerprodukter som f.eks. elektronik. Stofferne kan forhindre brand i f.eks. computere og fjernsyn. Flere af dem er skadelige for både mennesker og miljø, og derfor er de mest skadelige flammehæmmere i dag ulovlige at anvende i elektronik, mens flere er ved at blive undersøgt for at se, om reglerne skal strammes.

Meget af den elektronik, der, der sælges i Danmark, er importeret fra lande uden for EU, og delelementerne i produkterne er ofte produceret flere forskellige steder. Det gør det svært for både importører og forhandlere at gennemskue importkæden og indholdet i de produkter, de sælger.

Fælles løsninger

Men der er hjælp at hente på den kommende workshop. Her lægger Miljøstyrelsen op til dialog med importører og forhandlere, så myndighed og branche i fællesskab kan blive klogere på, hvordan man bedst kan sikre, at reglerne bliver overholdt og nå frem til en række skræddersyede løsninger og branchespecifikke råd, der kan hjælpe importører og forhandlere med at stille krav til deres underleverandører.

I 2016 tager Miljøstyrelsens kemikalieinspektion desuden ud og kontrollerer om reglerne for flammehæmmere i forbrugerelektronik til børn og unge bliver overholdt.