Jagten på madspild i storkøkkener er gået ind

18-01-2016
Affald

Et hold af ”madspildsjægere” slippes i dag løs. De skal hjælpe private og offentlige storkøkkener og kantiner med at undgå, at god mad ender i skraldespanden.

undefined

Der går alt for meget mad til spilde i storkøkkener og kantiner. Tal fra Miljø- og Fødevareministeriet viser, at hospitaler, plejehjem, kantiner m.fl. har et madspild, der svarer til ca. 700 indkøbsvogne om dagen fyldt med mad. Mad som vel at mærke kunne være spist. Det skal, der gøres noget ved, og derfor får landets storkøkkener nu mulighed for at få besøg af en madspildsjæger, som gratis kan hjælpe køkkenpersonalet med at mindske madspild.

Hvert år går der 21.000 tons mad til spilde i de danske institutioner, mens kantiner og catering tegner sig for 10.000 tons. Der er derfor et stort potentiale til at bruge maden langt mere effektivt, og det potentiale kan madspildsjægerne være med til at spotte.

ECCO Centers kantinekøkken er blandt et af de storkøkkener, der har indvilget i at deltage i madspildsjægernes forsøg og får i dag besøg af en madspilds-konsulent, der skal gøre dem klogere på, hvordan de kan mindske madspildet.

50 procent mindre spild
Et besøg af en madspildsjæger kan mindske madspild i storkøkkener med op til 50 procent. Det viser tal fra Teknologisk Instituts nye divison AgroTech.

Mange storkøkkener og kantiner gør allerede en indsats for at bekæmpe madspild, men et par friske øjne udefra kan ofte få øje på nye løsninger til at mindske madspild. Og det kan madspildsjægerne hjælpe private og offentlige storkøkkener og kantiner med at få øje på.

Madspildsjægerne er et af en række initiativer på madspildsområdet. Tidligere er der bl.a. startet et partnerskab om mindre madspild op, hvor 26 parter fra hele værdikæden deltager, og afholdt en konference om indsatsen imod madspild.

Yderligere oplysninger
Pressemedarbejder i Miljøstyrelsen Camilla Dudeck, e-mail: , Tlf.: 72544523
Funktionsleder i Miljøstyrelsen Marie Lindberg Tefre, tlf. 7254 4192, e-mail: