Virksomheder får hjælp til grøn ledelse

03-02-2016
Borger Grøn virksomhed Industri

Små- og mellemstore virksomheder oplever store energibesparelser efter at have fået hjælp til bedre miljøledelse. Med initiativet Styr på miljøet vil Miljøstyrelsen hjælpe 45 virksomheder i gang.

undefined
Virksomhederne kan bl.a. blive bedre til at overvåge energiforbrug, så det bliver tydeligt, hvor der er besparelser at hente. Foto: Colourbox.

Elforbruget faldt med 20 procent pr. produceret enhed hos virksomheden Easyfood i Kolding og besparelsen på gasforbruget var næsten det samme. Brødproducenten har gennem flere år arbejdet strategisk med miljøledelse. Nu skal mange flere virksomheder have tilbud om gratis hjælp til at gøre det samme.

Kunder efterspørger miljøprofil

Gennem samarbejde med Key2Green , et regionalt grønt netværk for virksomheder, bliver virksomhederne klogere på, hvad der skal til for at komme i gang med miljøledelse. F.eks. handler det om at systematisere overvågningen af, hvor meget vand, varme og el virksomheden bruger, eller kun at bestille afhentning af skrald, når containeren er fyldt op. Mange af virksomhedernes kunder efterspørger en miljøprofil, så der er forretningsmæssig værdi i at prioritere miljøledelse.

- Der er ingen tvivl om, at vores arbejde med miljøledelse har hjulpet os til at effektivisere. På elforbruget har vi opnået en reduktion på 20 procent pr. produceret enhed, og det gør os mere konkurrencedygtige , siger Flemming Paasch, direktør for Easyfood i Kolding.

Miljøstyrelsen vil i samarbejde med Key2Green hjælpe yderligere 45 små- og mellemstore virksomheder i gang med miljøledelse. Virksomhederne bliver udvalgt via fem inspirationsmøder rundt omkring i landet. Det første møde afholdes i Rødding i dag.