Find lettere frem til arterne

14-12-2016
Natur

En ny og forbedret version af SVANA’s artsleksikon har gjort det lettere at finde frem til en art – og blive klogere på alt fra aborre til ålens svømmeblæreorm.

Foto: Colourbox.com
Hvornår er kronhjorten i brunst? Find ud af det - og meget mere - i SVANA's artsleksikon. Foto: Colourbox.com

Artsleksikonet på SVANA’s hjemmeside har fået en omfattende make-over. Leksikonet, der præsenterer mere end 450 forskellige arter af dyr, planter og svampe, er både blevet lettere at finde rundt i og kønnere at kigge på. Der er blevet ryddet op i forældet indhold, og sider er blevet lagt sammen, så leksikonet nu er mere overskueligt. Navigationen er gjort enklere, så det ikke længere kræver fem klik at nå frem til eksempelvis skarven – det kan nu klares med to. Samtidig har leksikonet fået nyt layout med større og flottere billeder.

Opgraderingen er sket som et led i en flytning af artsleksikonet. Siden opdelingen af Naturstyrelsen og SVANA har leksikonet af tekniske årsager haft midlertidigt ophold på Naturstyrelsens hjemmeside.  Men med det nye artsleksikon er der igen blevet plads til alle artbeskrivelserne på SVANA’s hjemmeside

Artsleksikonet præsenterer et bredt udvalg af arter – både de helt almindelige arter, de særligt beskyttede arter, de invasive arter og arter, der har specielle levevilkår. I leksikonet kan du blandt andet læse, hvornår kronhjorten er i brunst, hvor langt en knivmusling kan hoppe, og hvilken træart der er særligt velegnet til at lave tændstikker af.

Besøg SVANA's artsleksikon