Borgerne måler partikelforurening i København

01-09-2015
Borger Luft

I september og halvdelen af oktober vil 500 borgere i København måle indholdet af partikler i luften.

undefined

I september og halvdelen af oktober vil 500 borgere i København måle indholdet af partikler i luften. De borgere, der har meldt sig til projektet, har fået en iSPEX add on til at sætte på telefonen. iSPEX er en metode til at måle partikler (aerosoler) i luften samtidig med, at borgerne involveres i produktion af data om partikelforurening i deres lokalområde. Når borgeren har gennemført en måling sendes de indsamlede data til forskerne i Leiden Universitet i Holland, der har udviklet iSPEX. Forskerne bruger data til at danne kort over partikelforureningen. Kortene offentliggøres på projektets hjemmeside , så de deltagende borgere og alle andre interesserede kan aflæse resultaterne fra målingerne i de deltagende byer.

Miljøstyrelsen samarbejder med lokaludvalg og miljøpunkter i København om den danske del af projektet. På europæisk plan deltager Athen, Barcelona, Beograd, Berlin, London, Manchester, Milano, Rom og København. Der kan læses mere om iSPEX-projektet på projektets hjemmeside .

De lokale deltagere i København er:

Miljøpunkt Nørrebro , Miljøpunkt Indre By/Christianshavn , Miljøpunkt Amager , Miljøpunkt Østerbro , Bispebjerg Lokaludvalg , Brønshøj-Husum Lokaludvalg , Vesterbro Lokaludvalg & Kgs. Enghave Lokaludvalg , Vanløse Lokaludvalg , Valby Lokaludvalg .

Henvendelse om projektet kan rettes til Informationscenter for miljø og natur: , tlf.: 72 54 40 00