Mere miljømærket tøj på vej

06-10-2015
Borger Kemikalier Grøn virksomhed

Der har været rift om Miljøstyrelsens tilskud til at udvikle miljømærket tøj og tekstil. Ti virksomheder skal nu arbejde med at miljømærke alt fra politiuniformer til babytøj og pudebetræk.

undefined

Babyer og fastelavnsudklædte børn har nu udsigt til mere miljømærket tøj. Det samme gælder politifolk og ansatte i DSB, PostDanmark, bagerier, hospitaler samt pleje- og fødevaresektoren – og flere til. Miljøstyrelsen har netop tildelt ti tekstilvirksomheder tilskud, så de kan arbejde med at få miljømærket en lang række tøj- og tekstilprodukter.

For at opnå et af de to officielle miljømærker EU Blomsten eller det Nordiske Svanemærke er det kun de mest miljøvenlige fibre der kan bruges. Der er strenge krav til kemikalierne som anvendes i produktionen, og krav til spildevandet fra bl.a. uldvaskerier og farverier, ligesom der er krav til kvaliteten af det færdige produkt, således at det er mindst lige så godt som andre tekstiler. Det er godt for os der bruger tøjet, og godt for de områder, hvor tøjet produceres.

De ti virksomheder, der har fået tilskud, skal nu tjekke deres produktion og dokumentere, at de lever op til miljømærkekravene til tøj og tekstiler, før de forhåbentlig kan få tildelt miljømærket.

De ti virksomheder ligger i Grenaa, Næstved, Brøndby, Aalborg, Haslev, Herning, Dragør, Holstebro, Kolding og Frederiksberg. Ud over almindeligt tøj som T-shirts og sweatshirts producerer de arbejdstøj til DSB, postarbejdere, bageri-, pleje- og hospitalsansatte, medarbejdere i fødevareindustrien, babytøj, udklædningstøj, sengetøj, løbere, møbel- og biltekstiler og servietter.

Svanemærket og EU-blomsten er de officielle miljømærker i Danmark. Mærkerne findes på en lang række produkter og tjenester.

Læs mere om Blomsten og Svanen

Yderligere information. Søren Mørch Andersen, 72 54 44 03 eller e-mail