Danskerne vil sortere mere affald på arbejdet

19-10-2015
Affald

Næsten tre fjerdedele af danskerne mener, at affaldssortering på arbejdspladsen gør en positiv forskel – og næsten halvdelen vurderer, at der på deres egen arbejdsplads kan sorteres mere. Det viser en spørgeundersøgelse fra Miljøstyrelsen.

Spørgeundersøgelsen er et led i Miljøstyrelsens kampagne ”Kend dit affald”, der skal informere virksomheder om, hvordan de kommer i gang eller forbedrer deres affaldssortering. Og hvis man spørger dem, der arbejder derude, er der plads til forbedringer. 44 % af de adspurgte mener, at der kan sorteres mere affald på deres arbejdsplads, end hvad der bliver gjort. 72 % mener, at affaldssortering på arbejdspladsen gør en positiv forskel og er indsatsen værd.

”Vi er selvfølgelig meget glade for, at danskerne generelt er enige i, at også affaldssortering på arbejdet gør en positiv forskel. Men samtidig viser undersøgelsen jo, at der hos mange virksomheder er brug for hjælp til at komme godt i gang,” siger projektleder i Miljøstyrelsen Linda Bagge, og fortsætter:

”Vi vil vise virksomhederne, at man med en overkommelig indsats kan sætte affaldssorteringen i system, så det bliver en vane og naturlig del af den daglige rutine. Mange er ikke klar over, at der også kan være økonomiske fordele. Derfor har vi udviklet gode råd og eksempler og inviterer virksomheder til ’kom i gang’-møder i hele landet”. 

Beregninger viser værdi

Beregninger fra FORCE Technology, der b.la. rådgiver om energiløsninger, underbygger, at affaldssortering på arbejdspladsen er indsatsen værd. For eksempel kan en kontorvirksomhed med 30 ansatte årligt indsamle 1.000 kg papir. Når det sendes til genanvendelse frem for at sende det til forbrænding, giver det en energibesparelse svarende til hele virksomhedens årlige elforbrug til computere.

Fakta

Analyse Danmark har i forbindelse med kampagnen ”Kend dit affald” for Miljøstyrelsen spurgt 1.167 danskere om deres holdninger til affaldssortering på arbejdspladsen. Deltagerne har udfyldt et spørge-skema, som danner grundlag for undersøgelsen.

Til spørgsmålet ”Synes du, at affaldssortering på din arbejdsplads med henblik på genanvendelse, gør en positiv forskel, der er indsatsen værd? , svarer:

  • 72 % ja
  • 13 % nej
  • 15 % ved ikke

Til spørgsmålet ”Er det efter din mening muligt at sortere mere af affaldet på din arbejdsplads, end det er tilfældet i dag?”, svarer:

  • 44 % ja
  • 29 % nej
  • 27 % ved ikke

Kampagnen blev lanceret i april måned og skal i resten af 2015 og 2016 informere og give virksomheder gode råd om, hvordan de kommer i gang med og får forbedret deres nuværende tiltag inden for affaldssortering. Kampagnen kommer bl.a. ud og besøger virksomheder, erhvervsforeninger og kommuner.

Læs mere om kampagnen ”Kend dit affald”/Kampagnesitet er nedlagt

Yderligere oplysninger
Pressemedarbejder i Miljøstyrelsen Camilla Dudeck, tlf.: 72 54 45 23, e-mail:
Rostra Kommunikation, Christoffer Hovaldt, tlf.: 26 70 52 82, e-mail: