Nu kan du få 2.000 kr. for at skrotte din brændeovn

24-11-2015
Pressemeddelelse Borger Luft

I dag lanceres en skrotningsordning, så danskerne kan få 2.000 kroner for at skrotte en brændeovn fra 1990 eller før. De gamle brændeovne forurener i gennemsnit næsten fem gange så meget som en ny.

undefined
Der er penge i din gamle udtjente brændeovn. Grafik: Miljøstyrelsen

Det går for langsomt med at kassere de gamle osende brændeovne. Derfor bebudede miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i oktober en kommende skrotningsordning for ældre brændeovne. Skrotningsordningen er nu klar, så man fra i dag kan få 2.000 kroner, hvis man skrotter sin gamle brændeovn fra 1990 eller før.

- Brændeovne står for en stor andel af luftforureningen i Danmark og er hvert år skyld i for tidlige dødsfald og tilfælde af astma, bronkitis og andre luftvejslidelser. De gamle ovne forurener i gennemsnit næsten fem gange så meget som en ny, svanemærket brændeovn. Skrotningsordningen skal hjælpe danskerne til hurtigere at skille sig af med de gamle ovne , siger Michel Schilling, vicedirektør i Miljøstyrelsen, der administrerer ordningen.

Det er op til den enkelte, om man vil bruge tilskuddet til at købe en ny brændeovn, skifte til en mere miljøvenlig opvarmningsform eller noget tredje.

Først til mølle

Der er afsat penge til at støtte skrotningen af ca. 21.000 ud af de ca. 150.000 brændeovne i Danmark produceret i 1990 eller før.

Tildelingen sker efter først-til-mølle princippet, og det kan derfor betale sig at søge tilskud så hurtigt som muligt. Nyheden om ordningen har allerede ført til mange henvendelser i Miljø- og Fødevareministeriet. Ordningen løber til udgangen af 2016, eller når puljen er tom.

Du kan læse, hvordan du søger tilskud på ansøgningsportalen på Miljøstyrelsens hjemmeside (linket er ikke længere aktivt). Du kan også kontakte Miljøstyrelsens sekretariat for skrotning af brændeovne på tlf. 72 54 40 40 og e-mail:

Yderligere oplysninger

Sekretariat for skrotning af brændeovne tlf. 72 54 40 40 og e-mail: