Ny kemivagthund er klar til at bide sig fast

17-03-2015
Borger Kemikalier

Miljøminister Kirsten Brosbøl indvier tirsdag Forbrugerrådet TÆNK Kemi på Fisketorvet. Forbrugerrådet Tænk Kemi er forbrugernes nye, uafhængige kemivagthund, der skal hjælpe dem med at styre uden om skadelig kemi.

kvinde kigger på vaskemiddel 1170-400

Forbrugerrådet TÆNK Kemi bliver tirsdag kl. 10 indviet af miljøminister Kirsten Brosbøl. Den nye kemivagthund skal skaffe ny viden om kemi og med faglig solid information hjælpe forbrugerne til at vælge produkter uden skadelig kemi. Allerede fra i dag kan forbrugerne ringe til en ny hotline og finde råd og vejledning på sociale medier, og inden for kort tid går en ny offentlig hjemmeside i luften.

Det er regeringen og Enhedslisten, der sammen har besluttet at oprette en uafhængig kemivagthund, og Forbrugerrådet Tænk har fået 15,9 mio. kroner til at drive Forbrugerrådet TÆNK Kemi.

Ud over at styrke forbrugeroplysningen skal Forbrugerrådet TÆNK Kemi opbygge et stærkt samarbejde med udenlandske NGO’er for at styrke forbrugernes stemme i Europa i forhold til fælles EU-regler.

Indvielsen finder sted i dag kl. 10 -11 i indkøbscentret Fisketorvet i København, hvor miljøminister Kirsten Brosbøl holder åbningstalen. Her kan forbrugere også komme forbi med ønsker til, hvad Forbrugerrådet Tænk Kemi skal teste.

Læs mere om Forbrugerrådet TÆNK Kemi