Fire pilotprojekter skal skabe nye grønne jobs

09-03-2015

Miljøstyrelsen har udvalgt fire pilotprojekter, hvor unge sammen med erfarne akademikere skal skabe grønne jobs og forbedre miljøet.

Miljøstyrelsen har netop meddelt støtte til fire pilotprojekter, hvor unge akademikere i samarbejde med erfarne ældre skal løse miljøproblemer og skabe nye grønne jobs. Blandt andet skal et grønt rejsehold bestående af nuværende og tidligere universitetsstuderende på Aalborg Universitet skal sætte gang i den grønne omstilling hos små og mellemstore virksomheder i Nordjylland.

Det er første gang, at unge og ældre på denne måde arbejder sammen om at fremme grøn omstilling. Projekterne handler i høj grad om at hjælpe mindre virksomheder til at skåne miljøet og samtidig spare penge. For eksempel kunne en restaurant få hjælp til at minimere madspildet, eller en vognmandsvirksomhed få hjælp til at bruge mindre benzin.

Projekterne sættes i gang på baggrund af en aftale mellem regeringen og Enhedslisten. Miljøstyrelsen modtog i alt 20 ansøgninger til pilotprojekter, som involverer kommuner, grønne netværk, universiteter, fagforbund, virksomheder og foreninger. Følgende fire projekter sættes nu i gang for i alt 12 mio. kroner:

• Det Grønne Rejsehold i Nordjylland
• Grønne Forandringsagenter i Vejle og Kolding-området
• Ressource City i Næstved
• Smart grøn innovationsplatform i Albertslund.

> Læs mere om de fire udvalgte pilotprojekter (Link ikke længere aktivt.)