Nye strategier sætter fokus på parfume- og nikkelallergi

20-05-2015
Borger Kemikalier

Flere end 300.000 danskere er enten allergiske over for nikkel eller parfume. Miljøstyrelsen sætter nu en række nye initiativer i gang for at afdække årsagerne og skruer op for informationen til danskerne.

Parfume 1170x659
Foto: Colourbox

For at forebygge hudproblemer fra parfumestoffer i rengøringsmidler, og for at afdække årsagerne til danskernes fortsatte nikkelallergi sætter Miljøstyrelsen nu ind med en række initiativer.

Blandt initiativerne, der nu bliver sendt i høring, er en undersøgelse af hvilke parfumestoffer, der falder ind under EU’s nye regler om mærkning af allergifremkaldende stoffer, mere information til forbrugerne om parfumeallergi, en undersøgelse af parfumegener på arbejdspladsen samt bedre klarhed over årsagerne til nikkelallergi.

Sidste pulje af LOUS-strategier

De nye indsatser er den sidste del af Miljøstyrelsens arbejde med Listen Over Uønskede Stoffer (LOUS) – en kortlægning af 40 skadelige stoffer. Arbejdet har blandt andet ført til, at EU-Kommissionen har bedt Danmark om at stå for en dybdegående undersøgelse af fire af stofferne på denne liste.

Regeringen, SF og Enhedslisten har afsat 12 mio. kroner om året i fire år til at gennemgå og undersøge alle de 40 stoffer, der er på den danske Liste Over Uønskede Stoffer.

Læs Miljøstyrelsens gode råd om hudallergi og allergi fra kosmetik.