Virksomheder vil undgå affald

02-02-2015

Danske virksomheder vil ifølge en ny undersøgelse gerne tage hensyn til miljøet ved at undgå affald.

Virksomheden Excellent Systems, der ligger i Mørke på Djursland, er et eksempel på, at det kan betale sig at forebygge affald. Virksomheden producerer ramper og gulve, og sparer både penge og ressourcer ved blandt andet at afhente udtjente ramper og bruge materialerne til nye ramper. Helt konkret har det sparet virksomheden for over 15 procent i udgifter til køb af nye materialer og yderligere 15 procent på udgifterne til affaldshåndtering.

Excellent Systems er langt fra den eneste virksomhed, der har fokus på at minimere spild. I en ny undersøgelse fra Miljøministeriet blandt 1.300 virksomheder svarer otte ud af ti, at det er vigtigt at forebygge affald af hensyn til miljøet. Samtidig oplyser to tredjedele af virksomhederne, at de selv har taget initiativer til at forebygge affald.

Den nye undersøgelse viser også, at 38 procent af de virksomheder, der har iværksat initiativer for at nedbringe mængden af affald, har oplevet færre udgifter til råvarer, mens halvdelen har oplevet færre udgifter til bortskaffelse af affald.

> Læs undersøgelsen ” Danske virksomheders syn på affaldsforebyggelse