Madspild skal jages ud af storkøkkener og kantiner

03-02-2015
Affald Borger

Miljøminister Kirsten Brosbøl vil komme madspild på institutioner og i private virksomheder til livs. Nu skal et hold af madspildsjægere hjælpe storkøkkener og kantiner med at undgå, at god mad ender i skraldespanden.

Foto: Colourbox

Der går alt for meget mad til spilde i storkøkkener og kantiner. Tal fra Miljøstyrelsen viser, at hospitaler, plejehjem og kantiner hvert år smider mere end 31.000 ton mad ud. Mad som kunne være spist. Det vil miljøminister Kirsten Brosbøl gøre noget ved. Derfor vil hun nu tilbyde storkøkkener et besøg af madspildsjægere, som kan hjælpe køkkenpersonalet med at styrke indsatsen imod madspild.

Et af flere initiativer

I alt går der hvert år 21.000 ton mad til spilde i de danske institutioner, mens kantiner og catering tegner sig for 10.000 ton. Der er derfor et stort potentiale til at bruge maden langt mere effektivt.

Madspildsjægerne er et ud af en række initiativer i regeringens Strategi for affaldsforebyggelse, der lanceres torsdag den 4. februar. Tidligere har miljøministeren blandt andet afholdt konference om madspild og startet et partnerskab om mindre madspild op.