Forældre kan spare 20.000 kroner ved at låne babytøj det første år

04-02-2015
Borger

Nye tal viser, at nybagte forældre alene det første år kan spare op mod 20.000 kroner på at låne babytøj i stedet for at købe nyt. Der er flere måder at spare penge og samtidig hjælpe miljøet i hverdagen.

Et nyt projekt fra Miljøstyrelsen sætter tal på, hvor meget det gavner både danskernes økonomi og miljøet for eksempel at låne babytøj i stedet for at købe nyt.

Alene det første år af et barns levetid kan nybagte forældre spare op mod 20.000 kroner på at låne babytøj. Og låner man bare to tredjedele af tøjet det første år, sparer det kloden for et forbrug af vand og energi, der svarer til godt 100 danskeres vandforbrug på en dag og 12 procent af en dansk husstands årlige elforbrug.

Det er rådgivervirksomheden NIRAS, der for Miljøstyrelsen har udarbejdet en række tal, der sætter kroner og ører på, hvad danskerne kan spare på forskellige miljøtiltag i hverdagen.

Her kan du se, hvad du og miljøet kan vinde ved at:

Del boremaskine med din nabo

Brug din mobiltelefon lidt længere

Genbrug indkøbsposen

Brug madkassen

Mindre madspild

Del babytøj med venner og familie

Rapporten ” Facts om affaldsforebyggelse ” er udarbejdet i forbindelse med regeringens strategi om affaldsforebyggelse, der præsenteres kl 12 i dag.