Kontrol af hårprodukter viser fund af ulovlig kemi

08-12-2015
Kemikalier

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektionen har stoppet salget af 49 hårprodukter, som indeholdt ulovlig kemi.

Hårprodukter som hårspray og hårskum er blevet kontrolleret for indhold af ulovlige drivhusgasser, som ifølge de danske regler har været forbudt i spraydåser siden 2002.

Miljøstyrelses Kemikalieinspektionen udtog i alt 152 produkter fra webshops og fra besøg i fysiske butikker, hvoraf 49 af produkterne viste sig at indeholde den ulovlige drivhusgas R152A. Drivhusgasser udgør ikke en sundhedsrisiko for mennesker, men har en negativ indvirkning på klimaet.

Virksomhederne der har solgt de ulovlige produkter har nu fået en indskærpelse om at stoppe salget med det samme, og flere er blevet bedt om at tilbagekalde produkterne fra forhandlerleddet. En virksomhed er blevet politianmeldt, da Kemikalieinspektionen tidligere har indskærpet samme forhold over for virksomheden.

Fakta

Kontrollen er et led i Miljøstyrelsen kontrolkampagne om brug af industrielle drivhusgasser i hårprodukter på det danske marked. Import, salg og anvendelse af disse drivhusgasser har været forbudt i spraydåser siden 2002.

Miljøstyrelsen har testet 152 hårprodukter som hårspray og hårskum for indhold af ulovlig kemi. I 49 af produkterne blev der fundet indhold af den ulovlige drivhusgas R152A.

Læs mere om  kontrolkampagnen.

Læs Miljøstyrelsens tips til valg af  hårstylingsprodukter.