Madspild på skoleskemaet

24-04-2015
Borger Affald

Kampen mod madspild rykker nu ind i undervisningen på landets skoler. Eleverne skal lære, hvordan de kan undgå madspild gennem et nyt undervisningsmateriale, som Miljøministeriet har givet støtte til.

Undervisningsmaterialet ’Stop Madspild’ skal gøre landets skoleelever klogere på, hvordan de kan være med til at mindske spildet af de 700.000 ton mad, som danskerne årligt smider ud.Danmarks største frivillige organisation mod madspild, Stop Spild Af Mad, står bag undervisningsmaterialet, som Miljøministeriets pulje til grønne ildsjæle har støttet. 

Skolen på Islands Brygge i København er blandt en af landets skoler, der har taget materialet i brug og arbejdet med madspild i undervisningen. Eleverne har blandt andet skrevet artikler og produceret film om madspild i supermarkeder, i storkøkkener og i danske hjem.

Undervisningsmaterialet ’Stop Madspild’ er skræddersyet til skoleelever på 7. til 9. klassetrin og på efterskoler.
I den alder bliver mange gode –og dårlige vaner anlagt, og eleverne er begyndt at få egne penge, holdninger til mode og overtage eller påvirke familiens forbrugs- og affaldsmønstre. Undervisningsmaterialet skal klæde eleverne på til selv at reflektere og tilegne sig viden om madspild ved at lave research og producere artikler eller film om madspild.

7.klasserne på Skolen på Islands Brygge har gennemgået et projektforløb, hvor de har arbejdet med undervisningsmaterialet ’Stop Madspild’.
Eleverne har produceret artikler under overskrifter som for eksempel ’Vind uden svind’, ’Er danskerne nogle store madsvin?’, ’Madspild i de danske hjem’, ’Hvor meget spilder du?’ og filmen ’Madspild og sultne folk’.

Se undervisningskampagnen "Stop Madspild"