Byboere sprøjter mindre i haven

24-04-2015
Borger

Haveejere i mindre byer og på landet bruger flere sprøjtemidler end haveejerne i de større byer. Det viser tal fra en ny kampagne om sprøjtemidler.

Du griber oftere til sprøjtemidler mod ukrudt og skadedyr i haven, hvis du bor i mindre byer eller på landet, end hvis din have er i en større by. Det viser en undersøgelse fra Miljøstyrelsen blandt 1.034 haveejere i forbindelse med kampagnen ”Tænk før du sprøjter”.

I små byer og på landet har seks ud af ti brugt sprøjtemidler de seneste to sæsoner i den private have. I store byer er det fire ud af ti. Hvorfor det er sådan, giver spørgeundersøgelsen ikke svar på, men tendensen går igen i spørgsmål om, hvor ofte man køber sprøjtemidler, og om man nogensinde har brugt sprøjtemidler.

I kampagnen ”Tænk før du sprøjter” anbefaler Miljøstyrelsen haveejerne at holde have uden sprøjtemidler. Hvis man alligevel bruger sprøjtemidler, bør man vælge dem, der er mindst belastende for sundhed og miljø. Som haveejer kan du få hjælp til begge dele på kampagnesiden godthavemiljø.dk .