Hjemmeside skal oplyse tøjbranchen om reglerne for børnetekstil

05-09-2014

Miljøstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen har netop lanceret en kampagne, der skal oplyse tøjbranchen om reglerne for børnetekstil. Kampagnen kommer efter en undersøgelse, der viser, at en tredjedel af branchen ikke kender reglerne.

Børnetekstil 1170-400 De bukser, som børnene får på om morgenen og løber rundt i hele dagen, kan være tilsat et farvestof, der er forbudt, fordi det kan danne kræftfremkaldende stoffer.

Det er risikoen, hvis tøjproducenten ikke lever op til reglerne for børnetekstil, der blandt andet bestemmer, hvilke kemiske stoffer, tøjet må indeholde.

Risikoen er reel, fordi en tredjedel af tøjbranchen ikke kender reglerne for børnetekstil, og to tredjedele savner information og gode råd om reglerne. Det viser en undersøgelse, som Miljøstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen har lavet.

Derfor har de to styrelser sammen med tøjbranchen netop lanceret en kampagne med den nyåbnede hjemmeside www.børnetekstilregler.dk , hvor branchen kan få et overblik over, hvilke regler der gælder, når den producerer, importerer, videresælger eller forhandler tøj eller andre produkter med tekstil til børn i Danmark.

Kampagnen er en del af Børnekemipakken, som Regeringen vedtog sammen med Enhedslisten i efteråret 2013.

For yderligere information om kampagnen, kontakt AC-tekniker i Miljøstyrelsens kemikalieenhed Maiken Guldborg Rasmussen, tlf. 72 54 41 59, e-mail: .