Indkaldelse af ansøgninger til konsulent-tilskudsordning til miljømærkede butikker

12-09-2014
Grøn virksomhed

Miljøstyrelsen indkalder ansøgninger fra danske dagligvarebutikker/kæder, der ønsker at arbejde for flere miljømærkede butikker. Projektet skal gerne øge antallet af miljømærkede butikker i Danmark fra de nuværende 2 op til 6-10 butikker.

miljømærkerne_570-321

Formålet er at øge antallet af, og udbrede kendskabet til, miljømærkede dagligvarebutikker i Danmark. Projektet har særlig fokus på at nedbringe mængden af usorteret affald i detailhandlen.

I en miljømærket butik arbejder man helhedsorienteret med miljø.  Miljømærkning af en dagligvarebutik er en mulighed for at arbejde med optimering og effektivisering af driften generelt. Herunder at få nedsat butikkens/ butikskædens energiforbrug, øge sorteringen af affald og samtidig mindske den samlede mængde af affald, ændre varesortimentet i retning af flere økologiske og miljømærkede produkter og optimere transport- og distributionsforhold.

Projektet har form af en konsulentordning, der kan hjælpe dagligvarebutikker med henblik på at opnå licens til svanemærket for hele dagligvarebutikken.

Ansøgningsfristen er mandag den 6. oktober 2014.

Her kan du læse mere om projektet, hente ansøgningsskema, mm (Linket er ikke længere aktivt)