Kom med til kamp mod madspild midt i København

07-10-2014
Affald Borger

Torsdag den 9. oktober bliver der uddelt gratis mad lavet af overskudsvarer til flere tusind mennesker på Rådhuspladsen i København. Det sker ved Danmarks største event mod madspild, som miljøminister Kirsten Brosbøl og Stop Spild Af Mad er vært for.

Vi skal undgå at god mad ender i skraldespanden. Foto: Colourbox

Mad, der smides ud, udgør et unødvendigt spild af ressourcer – både selve fødevarerne og de ressourcer, der er brugt til at fremstille dem. Danmarks største event mod madspild – ”Sammen Mod Madspild” - bliver åbnet af miljøminister Kirsten Brosbøl torsdag den 9. oktober kl. 14.15 på Rådhuspladsen i København. Her kan alle få inspiration og råd om, hvordan de undgår at smide god mad ud.

Spild af ressourcer
Madspild udgør næsten en fjerdedel af det affald, vi smider ud derhjemme, så det giver økonomisk god mening at undgå madspild. Samtidig er det spild af ressourcer når mad, der kunne være spist ender i skraldespanden. Danskerne er ved at få øjnene op for, at det er vigtigt at bekæmpe madspild. ”Sammen Mod Madspild” handler netop om at samle borgere, NGO’er, og virksomheder til en fælles indsats mod problemet. Torsdagens arrangement bliver bakket op af Coop, Hotel- og Restaurantskolen, Rema1000, Projekt Hjemløs, Meyers Madhus, Katrine & Alfreds Tomater, WWF Danmark og Miljøpunkt Indre By.

Gratis overskudsmad
På Rådhuspladsen vil der mellem kl. 14 og 17 blive serveret gratis overskudsmad for de fremmødte og budt på smagsprøver fra forskellige standpladser, mens DJ Master Fatman vil levere den musikalske kulisse.
”Sammen Mod Madspild” er arrangeret af Miljøministeriet og forbrugerbevægelsen Stop spild af mad i samarbejde med EU’s projekt mod madspild, FUSIONS. Arrangementet bliver afholdt for andet år i træk, og sidste år trak begivenheden flere end 6.000 mennesker til.