Kommuner og regioner vil have grønne lamper og køkkener

27-11-2014
Grøn virksomhed

Kommuner og regioner i Miljøministeriets Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb vil fremover stille to nye grønne krav, når der skal købes udstyr. De to ny krav drejer sig om udstyr til storkøkkener og til belysning. Det kan både reducere CO2-udledning og hive markante økonomiske besparelser hjem.

I København er man for eksempel allerede gået i gang med at udskifte omtrent 20.000 gamle lysarmaturer med LED-belysning med lysdæmpning, der lever op til de nye krav. Dermed forventer kommunen at kunne reducere det samlede energiforbrug fra gadebelysningen med 57 procent i forhold til 2010. Det svarer til forbruget i mere end 4.500 lejligheder og en årlig driftsbesparelse på ca. 12 mio. kroner. I Sønderborg vil man også effektivisere byens lys og forventer at reducere elforbruget til gadebelysningen med omtrent 33 procent ved at skifte den eksisterende gadebelysning ud.

Partnerskabet, som består af Miljøministeriet, København, Odense, Aarhus, Herning, Egedal, Sønderborg, Frederiksberg, Roskilde og Gladsaxe samt Region Midtjylland og Region Syddanmark, har tidligere fastsat grønne indkøbsmål for blandt andet indkøb af trælast, legepladser, legetøj, beskæftigelsesmaterialer for børn, børnebleer, IT, papir og tryksager, fødevarer, transport og byggeri.

Kontakt:
Om Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb: Iben Sohn, Miljøstyrelsen, tlf. 72 54 44 09, e-mail: