Miljøstyrelsen vil undersøge om lugt fra sparepærer udgør en risiko for din sundhed

14-05-2014
Kemikalier Borger Pressemeddelelse

Lugter din sparepære fælt? Og har du tænkt på, om den generende lugt fra din pære kan skade din sundhed? Det vil Miljøstyrelsen undersøge i et nyt projekt, og vil derfor gerne i kontakt med forbrugere, der har en sparepære, der lugter.

Du kan som forbruger nu hjælpe Miljøstyrelsen med at komme videre i arbejdet med at undersøge, om lugt fra sparepærer kan udgøre en sundhedsmæssig risiko. Det kræver blot, at du har en lugtende pære, og at du sender den til Miljøstyrelsen.

- Vi har brug for forbrugernes hjælp, for at kunne komme videre i undersøgelsen af, om lugten fra pærerne er farlig for sundheden. Vi skal have fat på nogle pærer, som lugter. Og det håber vi, at forbrugerne vil hjælpe os med at skaffe, ved at sende deres pære ind til os, hvis den lugter rigtig grimt , siger Dorte Lerche fra Miljøstyrelsen.

Miljøstyrelsen bliver nogle gange kontaktet af forbrugere, der oplever, at tændte sparepærer lugter. Samtidig er der også danske og internationale debatsider på nettet, der diskuterer, om lugten fra pærerne kan være farlig, og derfor sætter Miljøstyrelsen nu pærerne under lup for at undersøge, om de kan være skadelige.

Langt fra alle pærer lugter, og Miljøstyrelsen er kun interesseret i de pærer, der gør. Der er ikke kendskab til noget mønster i, hvilke typer af sparepærer, der lugter, og det skal undersøgelsen blandt andet også give svar på.

Undersøgelsen udspringer af de seks forbrugerprojekter Miljøministeriet satte i gang i marts 2014, der blandt andet skal undersøge skadelig kemi i autostole, legetøj og tøj til børn, og som er et led i Regeringens samlede kemikalieindsats, hvor der i alt er afsat 185 mio. kr. over de næste fire år.

Kontakt

Miljøstyrelsen kemikalier, Dorte Bjerregaard Lerche, , Tlf.: 72 54 45 27

Pressemedarbejder i Miljøstyrelsen Camilla Dudeck, , Tlf.: 72544523