Giftig musikvideo fra Miljøstyrelsen

18-05-2014
Borger

Vi bruger hver dag gift til at bekæmpe bakterier og småkryb. Men de færreste af os tænker over hvad håndspritten, myggebalsammen og myrelokkedåsen indeholder. Ej heller Nicolaj Kopernikus, som i en ny musikvideo fra Miljøstyrelsen giver den fuld gas. Videoen indgår i en ny kampagne om hverdagens gifte.

Hverdagsgifte 1170-659

Mange af os tøver ikke med at gribe til kemikalier, når eksempelvis myrer, mus, bakterier eller svamp i træværket skal bekæmpes.

Bruger man ikke hverdagsgifte, der i fagsprog kaldes biocider, korrekt, er der risiko for at få forgiftninger eller allergi. Det kan være en selv, ens barn eller kæledyret, der bliver udsat.

Den nye kampagne skal give forbrugerne viden om, hvad hverdagsgifte er, og hvordan man bruger dem korrekt, så de ikke gør skade på hverken mennesker eller miljø.

Oplysningerne kan man bl.a. finde på den nye hjemmeside, hverdagsgifte.dk, på YouTube i en musikvideo med skuespilleren Nikolaj Kopernikus og i en ny app til smartphonen. Her kan man også finde oplysninger om produkter, der ofte indeholder hverdagsgifte. Man kan se, hvordan man bruger dem sikkert, ligesom man kan se, hvordan man skaffer sig af med dem på en forsvarlig måde. Desuden kommer Miljøstyrelsen på hjemmesiden med en række gode råd om situationer, hvor man kan droppe giftene i hverdagen og i stedet bruge en anden løsning


Se musikvideo
Se skadedyrs-app (udviklet til både telefoner, computere, tablets m.v.)
Se hjemmesiden www.hverdagsgifte.dk

Baggrund

Sidste år trådte ny EU-lovgivning om biocider, i daglig tale kaldet hverdagsgifte, i kraft. Den styrker beskyttelsen af sundhed og miljø i forhold til tidligere regler.

Oplysningskampagnen skal bidrage til at skabe kendskab til biocidprodukternes miljø- og sundhedseffekter og til hvordan man kan bruge produkterne sikkert.