Miljøstyrelsen maner til forsigtighed ved brug af negleprodukt

17-07-2014
Kemikalier

I Sverige har man forbudt neglelakken Depend GelLack, da en række forbrugere har oplevet allergiske reaktioner. I Danmark har Miljøstyrelsen kun modtaget meget få henvendelser om uønskede virkninger ved brug af produktet. Derfor har styrelsen besluttet ikke at forbyde produktet, men opfordrer forbrugerne til at følge brugsanvisningen til sådanne produkter meget nøje.

De svenske myndigheder har for nyligt lavet et forbud imod neglelakken Depend GelLack og det tilhørende startkit, fordi produktet har vist sig at have uønskede virkninger i form af allergiske reaktioner. Neglelakken indeholder akrylater, som kan virke allergifremkaldende ved hudkontakt.

I Sverige har en række forbrugere oplevet skader og sår på huden efter at have brugt produktet. Selvom produktet indeholder en velbeskrevet brugsanvisning, har man i Sverige vurderet, at produktet ikke må anvendes af private.

Brug neglehærdningsprodukter med omtanke

I Danmark holder Miljøstyrelsen derfor skarpt øje med produktet, men har indtil videre kun modtaget meget få henvendelser om uønskede virkninger ved brug af produktet. Miljøstyrelsen har derfor, indtil videre, besluttet, ikke at fjerne produktet, men vil i stedet opfordre forbrugerne til at følge brugsanvisningen til sådanne produkter meget nøje. Det er vigtigt, at negleprodukterne ikke kommer i kontakt med huden, og at man ved tilfælde af hudkontakt renser huden. Man kan også overveje at få en negletekniker til at gøre det, så man minimerer hudkontakten.

Her finder du gode råd om negleprodukter.  

Uønsket virkning af produktet

Samtidig opfordrer Miljøstyrelsen til, at man kontakter styrelsen, såfremt man har oplevet uønskede virkninger ved brug af negleprodukter eller andre kosmetiske produkter. Hvis du oplever en uønsket virkning fra et kosmetisk produkt, skal du med det samme holde op med at bruge produktet.

Læs om det svenske forbud her.