Ny vejledning til virksomheder om ftalater

21-01-2014
Kemikalier

En ny vejledning skal hjælpe virksomheder med at undgå problematiske ftalater. Vejledningen giver anvisninger og gode råd til, hvordan virksomheder kan undgå problematiske ftalater i deres produkter.

Vejledningen er udarbejdet i et samarbejde mellem Miljøstyrelsen og repræsentanter fra brancheorganisationerne DI, Dansk Erhverv, DI ITEK, BFE, Batteriforeningen, ITB og FEHA.

Vejledningen henvender sig til virksomheder, som markedsfører produkter enten til erhverv eller private forbruger i Danmark. Målgruppen er indkøbere, handelsagenter og detailhandlere i danske virksomheder, som importerer, samt udenlandske virksomheder som eksporterer til Danmark.

Hjælp til at undgå ftalater

Vejledningen skal give råd til, hvordan virksomheder kan komme i gang med processen, der skal sikre, at de problematiske ftalater kan undgås. Den giver anvisninger og gode råd til, hvad der kan gøres, og hvordan den nødvendige dialog med leverandøren kan gribes an. I vejledningen findes en guide til indkøbere, der kan hjælpe dem med at identificere produkter med de problematiske ftalater.  Samtidig gennemgår den, hvilke krav der skal overholdes, når produkterne markedsføres.

Samarbejde mellem Miljøministeriet og brancherne

I forbindelse med udsættelsen af det danske forbud mod fire problematiske ftalater, blev der indgået en række aftaler mellem Miljøministeriet og brancherne. Vejledningen er en del af den aftale, som blev indgået.

Læs den danske  her  eller den engelske version af vejledningen  her .