Invitation: Temadag om totalomkostninger og offentlige indkøb

16-12-2014

– kom og lær hvordan du bruger de nye totalomkostningsværktøjer!

Hvordan sikrer du, at de produkter, du køber, også i det lange løb er de billigste? Kom til Miljøstyrelsens temadag om totalomkostninger (TCO), og lær hvordan du i praksis bruger Miljøstyrelsens nye TCO-værktøjer, næste gang du skal udbyde computere, kaffemaskiner eller elpærer.

Når du fx køber energiforbrugende produkter, så er det ikke bare indkøbsprisen, der er relevant. Der følger nemlig også en elregning de næste måske mange år med i købet. Med TCO-værktøjer får du mulighed for at vælge produkter med den lavest mulige pris. Ikke bare her og nu – også i længden.

I regeringens Strategi for intelligent offentligt indkøb er totalomkostninger et af de helt centrale principper. Totalomkostning er et udtryk for den samlede omkostning ved at eje et produkt – dvs. inklusive driftsomkostninger til fx energi- og vandforbrug.

For at gøre det lettere i indkøbsprocessen at se på totalomkostninger og ikke kun indkøbspris har Miljøstyrelsen udviklet TCO-værktøjer på fem konkrete produktområder: Belysning, storkøkkenudstyr, Køle/fryseskabe, kaffemaskiner samt skylletoiletter.

Miljøstyrelsen inviterer til en temadag om totalomkostninger og offentlige indkøb.

  • Lær TCO-værktøjerne at kende ved at arbejde med dem i praksis
  • Mød andre indkøbere og hør deres erfaringer med at bruge totalomkostninger i offentlige udbud
  • Hør Michel Schilling, vicedirektør i Miljøstyrelsen, om regeringens strategi for intelligent offentligt indkøb og vejen frem for grønnere offentlige indkøb

Temadagen afholdes 27. januar 2015 i Eigtveds Pakhus , S trandgade 25G, 1448 København K

Du kan se dagens samlede program og tilmelde  dig ved at trykke her: http://www.conferencemanager.dk/Totalomkostninger/arrangementet.html

Det er gratis at deltage. Tilmeldingsfrist 15. januar 2015.

Værktøjerne vil blive tilgængelige på Den ansvarlige indkøber ” – www.csr-indkob.dk  medio januar 2015.