Puljen for grønne ildsjæle er åben

25-03-2013
Borger

Miljøminister Ida Auken åbner nu for ansøgninger til puljen for grønne ildsjæle

Fra i dag kan alle borgere og foreninger søge om at få del i 16 millioner kroner, som miljøministeren har afsat til grønne ildsjæle. Pengene går til gode idéer, der kan bidrage til den grønne omstilling lokalt.

Ligger du inde med en god idé til at dyrke grøntsager på taget af jeres etageejendom midt i byen? Drømmer du om at blive selvforsynende med fødevarer og fisk? Eller vil du etablere en hjemmeside, hvor din andelsforening kan dele værktøj, biler og andet?

Så er det nu, du skal søge om at få penge fra puljen for grønne ildsjæle, så din drøm kan blive til virkelighed.

Borgernes kreative påfund skal på banen
Miljøminister Ida Auken og Enhedslisten har lavet en aftale om, at puljen på 16 millioner kroner skal støtte borgernære projekter, som fremmer den grønne omstilling.

-Jeg er åben overfor de fleste ideer og er med vilje ikke gået i detaljer med, hvilke projekter der kan støttes. Det er borgernes kreative og gerne lidt skæve påfund, der skal på banen her, og jeg glæder mig til at se, hvad de grønne ildsjæle går og drømmer om. Jeg er sikker på, at puljen kan være med til at gøre mange spændende ideer og projekter til virkelighed , siger miljøminister Ida Auken.

-Puljen skaber helt nye muligheder for at grønne græsrødder og ildsjæle kan komme i gang med konkrete projekter der kan fremme den grønne omstilling. Jeg håber rigtig mange vil søge denne pulje og være med til sætte skub i den borgernære grønne omstilling , siger Per Clausen, miljøordfører for Enhedslisten.

Der kan søges om tilskud til projekter for mellem 40.000 kroner og 500.000 kroner.

Her kan du læse mere om puljen, finde ansøgningsskema og vejledning .