Første region i partnerskab for grønne indkøb

11-03-2013
Grøn virksomhed

Når hospitalerne i Region Midtjylland fremover køber rengøringsmidler, møbler m.m. vil produkterne leve op til grønne krav.

Når hospitalerne i Region Midtjylland fremover køber rengøringsmidler, it-udstyr, møbler og meget mere, så vil produkterne leve op til de grønne krav, som Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb stiller.

Region Midtjylland bliver dermed den første region, der tilslutter sig partnerskabet, der hidtil har bestået af syv kommuner og Miljøministeriet.

- Det er et vigtigt skridt, at vi nu får en region med i partnerskabet. Alt andet lige, så har Region Midtjylland en noget større indkøbsvolumen end de fleste kommuner, så det er virkelig noget, der rykker , siger Ida Auken.

Auken håber at se flere regioner i partnerskabet
Hun håber, at Region Midtjyllands beslutning vil inspirere de andre fire regioner til også at tilslutte sig partnerskabet.

- Jo flere, der stiller de samme miljøkrav, jo lettere bliver det for leverandørerne at prioritere deres miljøindsats og leve op til miljøkravene. Det handler om at bruge de offentlige indkøbskroner strategisk til at flytte markedet i en grønnere retning, understreger Ida Auken.

Fælles indsats for miljøet
Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb er et samarbejde for kommuner og regioner, der ønsker at gøre en ekstra og fælles indsats for miljøet ved hjælp af indkøb. Partnerskabet blev stiftet i 2006 mellem Miljøministeriet, København, Odense og Aarhus kommuner. Siden da har Herning, Sønderborg, Egedal og Frederiksberg kommuner og nu altså Region Midtjylland tilsluttet sig.