Ny app viser UV-indekset dér hvor DU er

17-05-2013
Kemikalier

En ny app viser UV-indekset, og hvordan du bedst beskytter dig mod UV-strålingen – præcis dér, hvor du er.

En ny app viser UV-indekset, og hvordan du bedst beskytter dig mod UV-strålingen – præcis dér, hvor du er.

Foråret bringer hvert år hummerrøde danskere, der bliver forbrændt, fordi de glemmer solbeskyttelsen. Med en ny UV-app kan du få at vide, hvordan du bedst beskytter dig mod forbrændte næser og risiko for hudkræft – præcis dér, hvor du er. App’en giver dig nemlig det lokale UV-index, og den  kan komme med pop-up advarsler, når UV-indexet er højt.

UV-indexet viser, hvor meget af solens UV-stråling, der kommer igennem til jorden, og det afhænger blandt andet af skydækket, ozonlagets tykkelse, solens stilling på himlen og mængden af partikler i luften. Derfor er UV-indexet meget lokalt, og meldingerne bygger på DMI’s prognoser for UV-stråling kombineret med telefonens indbyggede GPS.

App’en virker ikke kun i Danmark, men alle steder i verden, og du kan indkode dine favoritbyer og følge med i UV-indexet.

App’en er udviklet af Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen.

Hent UV-app’en:

iPhone:
https://itunes.apple.com/dk/app/uv-indeks/id632599524?mt=8

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.kb.uv_android&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImRrLmtiLnV2X2FuZHJvaWQiXQ ..

Eller scan QR koden:

Om UV-indekset
Er UV-indekset under tre, kan man nyde solen uden særlig beskyttelse.

Når UV-indekset er tre eller højere, er der risiko for at blive skoldet, hvis man opholder sig for længe i solen. I Danmark er det typisk i tidsrummet mellem kl. 12 og 15 fra april til september måned.

Er UV-indekset otte eller mere skal man undlade at opholde sig i solen i middagstimerne, men i stedet gå indendørs eller søge skygge. Er man nødt til at opholde dig udendørs, er solbeskyttelse nødvendigt. Det sker aldrig i Danmark, at UV-indekset når så højt op, men ofte på sydlige destinationer.