Forbedring af husdyrgodkendelse.dk

28-05-2013
Landbrug

Ris er ændret til ros fra brugere af it-systemet husdyrgodkendelse.dk.

Ris er ændret til ros fra brugere af it-systemet husdyrgodkendelse.dk.

Problemer med stabilitet og hastighed i it-systemet husdyrgodkendelse.dk gjorde umiddelbart inden årsskiftet til 2013, at Folketingets Finansudvalg afsatte 3,4 millioner kroner til at forbedre systemet. Siden da har Miljøstyrelsen arbejdet målrettet sammen med brugerne af it-systemet til godkendelse af husdyrbrug, og nu har arbejdet båret frugt.

En stor opdatering i sidste uge gjorde, at brugerne siden i onsdags har oplevet stærkt forbedret hastighed. Det har ført til en helt ny oplevelse for brugerne, og det kan mærkes hos Poul Lundsby, der arbejder med husdyrgodkendelse.dk i Miljøstyrelsen.

”I de sidste mange år har jeg lagt øre til store frustrationer og kritik over problemer i systemet. Men nu har jeg pludselig fået adskillige mails med spontan ros for den forbedrede hastighed. Så det er en virkelig dejlig oplevelse, der viser mig, at vi er på rette spor,” siger han.

Nye forbedringer forude
Opdateringen har også løst et problem med såkaldt ”hoppende stalde”, hvor brugere af systemet kunne blive smidt et forkert sted hen, når de oprettede staldafsnit. Poul Lundsby vurderer, at de værste problemer nu er løst.

”Siden vores sidste opdatering i marts, har vi stort set ikke haft nogen udfald i systemet, og nu er hastigheden også blevet meget højere. Men vi vil selvfølgelig fortsat optimere, så det bliver så nemt som muligt at bruge husdyrgodkendelse.dk,” siger han.

Fremadrettet forventes der to mindre opdateringer af systemet til efteråret, der vil medføre en række yderligere forbedringer.

Kontakt:
Hans Peter Olsen, kontorchef, tlf.: 72 54 41 08