Miljøministeren hjælper de bedste grønne ideer på vej

12-06-2013
Grøn virksomhed

Miljøminister Pia Olsen Dyhr giver 90 millioner kroner, som skal hjælpe danske virksomheder med at udvikle deres ideer til nye grønne teknologier.

Nyhed udsendt af miljøminister Pia Olsen Dyhr den 12. juni

Miljøminister Pia Olsen Dyhr giver 90 millioner kroner, som skal hjælpe danske virksomheder med at udvikle deres ideer til nye grønne teknologier.

Virksomheder, som går og brygger på nye ideer til grøn teknologi, kan nu søge penge til at gøre deres projekter til virkelighed. Det kan for eksempel være udvikling af produkter, der kan give os renere luft og vand, mindre støj, mere genbrug eller skåne miljøet for uønskede kemikalier.

- Med 90 mio. kroner til grønne teknologiprojekter har vi mulighed for at gøre en reel forskel og skubbe de bedste teknologier videre fra tegnebrættet og tættere på virkeligheden. Det er vigtigt, at Danmark går allerforrest med at løse miljøproblemer på en innovativ måde, så vi både hjælper miljøet og fortsat styrker de grønne virksomheders forretningsmuligheder , siger miljøminister Pia Olsen Dyhr.

Mere ud af det samme vand
Miljøministeren ser for eksempel gerne, at der kommer ansøgninger fra folk, der arbejder med at reducere vandforbruget i virksomhederne.

- Mange virksomheder kan godt blive mere vandeffektive, end de er i dag. Hvis virksomhederne bliver bedre til at genbruge det vand, de får fra forsyningerne, så får vi hele tre ting. Vi får mere konkurrencedygtige virksomheder. Vi får et bedre miljø. Og endelig får vi udviklet løsninger, vi kan sælge til andre lande , siger Pia Olsen Dyhr.

Støtteordningen giver nye muligheder
Det er sjette år i træk, at Miljøministeriet giver tilskud til udviklingen af ny grøn teknologi. En af de virksomheder, som har haft glæde af tilskuddet, er firmaet Dyrup, som har brugt pengene til at opfinde en ny type miljøvenlig træbeskyttelse:

- For Dyrup var det afgørende, at vi fik mulighed for at starte udviklingsprocessen helt fra bunden og gå videnskabeligt til værks. Det blev muligt med støtten på 1,2 millioner kroner fra Miljøstyrelsen. Vi tog med andre ord ikke udgangspunkt i eksisterende formler, som vi typisk ville gøre , forklarer David Löf fra Dyrups forskningsafdeling.

Yderligere oplysninger
Pressemedarbejder i Miljøministeriet Lasse Perrild-Mathiasen, tlf.: 91 36 58 54, e-mail:
Civilingeniør i Miljøstyrelsen Mariane Hounum, tlf. 72 54 45 94, email:

Fakta om puljen
Ansøgere kan søge om tilskud hos Miljøministeriet. Der er ansøgningsfrist den 30. august 2013 kl. 16.
Læs mere om vilkårene og krav til ansøgningen

Se hvilke projekter der tidligere har fået støtte

I 2013 forventer Miljøministeriet samlet at uddele mere end 90 mio. kr. i støtte. Den pulje, der kan søges penge fra i denne omgang, er på cirka 45 mio. kr. Senere offentliggøres ansøgningsfrister for bl.a. området Økologisk Byggeri, hvor puljen er på ca. 14 mio. kr. samt fyrtårnsprojekter inden for udvalgte emner. Støtten til et typisk projekt vil ligge på mellem 500.000 og 2 millioner kroner.

Miljøministeriet har fra 2008 til 2012 støttet i alt 205 projekter hos virksomheder og vidensinstitutioner med 218 millioner kroner. Det svarer til projektaktiviteter for mindst 320 millioner kroner, eftersom ansøgerne skal medfinansiere projekterne.