Hvilken virksomhed skal have årets miljøpris?

14-06-2013
Grøn virksomhed

I år går miljøprisen "CSR Environment" til den virksomhed, der har det bedste eksempel på ressourceeffektivitet.

Sidste års vinder af Miljøministeriets miljøpris ”CSR Environment” er netop blevet nomineret til de europæiske CSR Awards. I år går ”CSR Environment” til en virksomhed, der arbejder med ressourceeffektivitet. Der er åbent for indstillinger frem til 20. juni.

Biocover, der arbejder med gødningsindustriens råstoffer, vandt sidste år Miljøministeriets miljøpris ”CSR Environment” for deres idé om at udvikle det såkaldte SyreN-system, som blandt andet reducerer lugt og udledning af klimagasser fra gylle.

I år tildeles miljøprisen den virksomhed, der har det bedste eksempel på ressourceeffektivitet. Det kan f.eks. være en miljøløsning, et produkt eller en forretningsmodel inden for f.eks. bæredygtig produktion og forbrug, der bidrager til den cirkulære økonomi. Løsningen skal således bidrage til, at materialer og ressourcer i højere grad genanvendes og genbruges med lavere miljøbelastning til følge.

- Jeg er glad for, at vi sammen med CSR Fonden i år sætter fokus på ressourceoptimering og cirkulær økonomi. Vi vil gerne anerkende virksomheder, der gør noget for at udnytte ressourcerne bedst muligt. Danmark har mange dygtige virksomheder, som hver dag bidrager til den grønne omstilling, der bliver afgørende for vores økonomi i fremtiden , siger miljøminister Pia Olsen Dyhr.

Løsningen skal enten være på markedet eller være realiserbar inden for to år og må meget gerne have udbredelsespotentiale.

Hvem vil du indstille til prisen?
Lige nu er der åbent for indstillinger af virksomheder, der fortjener anerkendelse for deres arbejde med ressourceeffektivitet. Du kan både indstille den virksomhed, du selv arbejder for, men også andre virksomheder. Fristen er den 20. juni 2013 på www.csrfonden.dk .

Virksomheden skal derefter udfylde dette spørgeskema og sende det til Heidi Hilbert, senest den 25. juni 2013.

Juryen for årets miljøpris består af:
• Hanne Juel, strategisk udvikler, Regional Udvikling, Region Midtjylland
• Michael Søgaard Jørgensen, Lektor, Aalborg Universitet, Center for Design, Innovation og Bæredygtig Omstilling
• Sofus Midtgaard, Founder & Managing Partner, Leaderlab, samt grundlægger af konferencen Rebuild21
• Karin Klitgaard, Miljøpolitisk Chef, Dansk Industri
• Claus Stig Pedersen, direktør og koncernansvarlig for CSR i Novozymes A/S

Om CSR Awards
CSR AWARDS er en del af regeringens CSR-handlingsplan ”Ansvarlig Vækst” og hylder i Holstebro de virksomheder, som har arbejdet målrettet med nye, ambitiøse tiltag inden for CSR området. Omkring 1000 deltagere vil være til stede til årets CSR AWARDS den 16. og 17. september, hvor der vil være lejlighed til at opleve FN's forhenværende generalsekretær og nobelprismodtager Kofi Annan samt en række andre spændende talere fra ind- og udland. Miljøminister Ida Auken overrækker ”CSR Environment”-prisen.

Yderligere oplysninger
Heidi Hilbert, Miljøstyrelsen, tlf. 72 54 42 15, e-mail: