Åbent for indstillinger til miljøpris for ressource-effektivitet

04-06-2013
Grøn virksomhed

I samarbejde med CSR Fonden opfordrer Miljøministeriet nu virksomheder til at ansøge om årets CSR-pris for ressourceeffektivitet.

I samarbejde med CSR Fonden opfordrer Miljøministeriet nu virksomheder til at ansøge om årets CSR-pris for ressourceeffektivitet. Prisen uddeles i september ved CSR AWARDS 2013, hvor Kofi Annan - FN's forhenværende generalsekretær og nobelprismodtager - er hovedtaler.

Miljøprisen ”CSR Environment” går i år til det bedste eksempel på ressourceeffektivitet. Det kan for eksempel være en miljøløsning, et produkt eller en forretningsmodel inden for f.eks. bæredygtig produktion og forbrug.

Løsningen skal enten være på markedet eller være realiserbar inden for to år og må meget gerne have udbredelsespotentiale.

Løsningen må meget gerne bidrage til den cirkulære økonomi. Det vil sige, at løsningen bidrager til, at materialer og ressourcer i højere grad genanvendes og genbruges med en lavere miljøbelastning til følge. Det kunne være materialer, der ellers ville blive betragtet som affald, som nu indgår i andre produkter eller processer.

- Jeg er glad for, at vi sammen med CSR Fonden i år sætter fokus på ressourceoptimering og cirkulær økonomi. Vi vil gerne anerkende virksomheder, der gør noget for at udnytte ressourcerne bedst muligt. Danmark har mange dygtige virksomheder, som hver dag bidrager til den grønne omstilling, der bliver afgørende for vores økonomi i fremtiden , siger miljøminister Pia Olsen Dyhr.

Frist for indstillinger til prisen er 20. juni 2013 på www.csrfonden.dk , og prisoverrækkelsen finder sted i Holstebro 17. september 2013.

Dette spørgeskema skal virksomheden udfylde og sende til Heidi Hilbert, senest den 25. juni 2013

CSR AWARDS er en del af regeringens CSR-handlingsplan ”Ansvarlig Vækst” og hylder i Holstebro de virksomheder, som har arbejdet målrettet med nye, ambitiøse tiltag inden for CSR området. Omkring 1000 deltagere vil være til stede til årets CSR AWARDS den 16. og 17. september, hvor der vil være lejlighed til at opleve FN's forhenværende generalsekretær og nobelprismodtager Kofi Annan samt en række andre spændende talere  fra ind- og udland.

Det er anden gang CSR Environment prisen uddeles. Vil du indstille en virksomhed, så læs mere på CSR-fondens hjemmeside, der åbner i løbet af uge 23: www.csrfonden.dk
Se de tre nominerede til CSR-Environment i 2012
Hvad er CSR?: CSR handler grundlæggende om at virksomheder handler globalt og samfundsmæssigt ansvarligt, for eksempel ved at tage hensyn til menneskerettigheder, sociale vilkår, arbejdsforhold, miljø, klima etc.

Yderligere oplysninger

Heidi Hilbert, Miljøstyrelsen, tlf. 72 54 4215, e-mail: